Centrul de documentare si informare

documente utile: planificări, proiecte de activitate

Activitatea profesorului documentarist în centrul de documentare şi informare se desfăşoară pe baza PLANULUI MANAGERIAL, aşsa cum reiese din Regulamentul de organizare a CDI din 2008.

 

Reclame

21 de gânduri despre „Centrul de documentare si informare”

 1. V-AŢI ÎNSCRIS LA GRADUL 2? LA CE CENTRU?AŞ VREA SĂ MĂ ÎNSCRIU ÎN TOAMNĂ LA UNIVERSITATEA BUCUREŞTI.CINE AR TREBUI SĂ VINĂ ÎN INSPECŢIE?

  1. Vreau sa ma inscriu la gradul 2 la Oradea, sunt foarte aproape de Oradea si in partea de vest a tarii e singurul centru unde se poate da. Stiu ca doar Oradea si Bucurestiul sunt centre unde se pot da gradele la prof. documentaristi. De unde sunteti? Pentru inspectie trebuie sa vina cineva in specialitatea postului, vedeti la Inspectoratul scolar daca e cineva sau la universitate.

 2. Buna ziua. sunt in Galati. tocmai asta e problema.din cate stiu nu e nimeni pe specializarea asta. si xcel mai aproape e Bucureti.intentionez sa ma inscriu in toamna.

  1. Din cate am inteles la Bucuresti sunt foarte mari exigente, trebuie sa te pregatesti profesional foarte bine si psihologic chiar. Vorbeste cu inspectorul care se ocupa cu perfectionarea sa vezi ce zice de cine poate sa-ti faca inspectia. antoninapro@yahoo.fr e adresa de mail a Antoninei Panait, ea e formator national pe CDI si are drept de inspectie, numai ca e in Alba Iulia, dar poate sa te ajute sa te indrume spre cineva din zona care sa-ti vina in inspectie. In inspectie poate sa-ti vina cineva cu calificarea ta. Noi, aici in Bihor, am avut noroc sa avem pe cineva de la Universitatea din Oradea care sa poata veni in inspectie. Pana o sa se formeze dintre noi cadre didactice care sa poata merge in inspectie mai dureaza.

 3. Da asa e.dar nu mi-ar fi teama sa ma inscriu chiar si la oradea.stiu de exigentele Bucurestiului. am facut cursul postuniversitar la ei. deci…am sa iau legatura cu dna Panait.am mai comunicat cu dansa pe probleme legate de CDI.

  1. DANSA A AVUT COLEGI DIN TOATA TARA CARE AU DEVENIT FORMATORI NATIONALI PE CDI SI STIE MAI BINE.

 4. Se pare ca nu sunt formatori pe zona Galati.trebuie directionat dosarul de catre cei de la resurse umane.mie nu mi-e teama sa ma inscriu la Oradea la examen. ce parere aveti?

  1. Decizia va apartine. Oradea, din punctul meu de vedere e mai convenabila decat Bucurestiul. Pentru inspectie incercati sa vorbiti cu doamna Antonina Panait sa vedeti ce parere are in privinta cui sa vina in inspectie. Persoana care va face inspectia trebuie neaparat sa aiba specializarea profesor documentarist sau sa profeseze in domeniu. Nu vreau sa fiu foarte influentabila si apoi sa regretati. La Oradea ar trebui sa participati si la programul de pregatire care se face in iunie, imediat dupa terminarea anului scolar, la inceput de vacanta. Din cate stiu eu se tine cont de prezenta la notare. Eu am participat la prergatire cand am dat deful si s-a facut prezenta.
   http://www.uoradea.ro/romanian/article/17/Anunturi.html
   la linkul de mai sus gasiti rezultate de la grade didactice si graficul desfasurarii examenelor si programul aferent. Cantariti bine decizia. Si noi am trecut aici prin faze ca nu stiam cine sa ne faca inspectia, dar s-a gasit solutie simpla: a venit o doamna foarte draguta, de la Universitatea din Oradea, care se ocupa de cursul postuniversitar de profesor documentarist in cadrul DPPPD Oradea.

   1. buna ziau Laura,
    multa bafta la gradul 2. eu am reusit sa imi fac inspectia. abia in toaman depun dosar si deci in… 2016 dau examen. problema mea ramane tot centrul universitar la care sa ma inscriu. initial am zis Sibiu… dar… Imi mai recomanzi Oradea? Chiar daca e atat de departe de mine?

   2. Anamaria, e decizia ta in primul rand, cred ca ar trebui sa pui in balanta avantejele si dezavantajele fiecarui centru universitar unde poti sustine gradul didactic pe profesor documentarist. Eu stiam ca se pot da gradele pentru profesor documentarist la Oradea si Bucuresti. De Sibiu stiu numai ca au ceva curs postuniversitar de profesor documentarist. Preferinta mea va ramane intotdeauna Oradea. In 2011, cand am dat deful la universitate (pare-mi-se ca am fost penultima sau ultima generatie cu def in centru universitar) la Oradea, auzisem ca la Bucuresti, la profesor documentarist a fost destul de urat.

   3. despre ce este la Bucuresti cred ca stim cu totii. este si la Sibiu. eu cantaresc si partea financiara. sunt nevoita, din pacate sa fac asta. calculati si dvs. Drumul de la Tecuci la Oradea. Cazare doua saptamani (una cursurile de pregatire si alta pentru examen). Cursurile de pregatire costa 200 de lei. examenul de grad 2 (taxa de procesare) este 400 de lei. adunati.merita? la un salariu de 1000 de lei…sincera nu stiu incotro,.dar la Bucuresti nu ma duc, atata stiu

   4. grade didactice pentru profesorii documentaristi se pot da la Bucuresti, Sibiu, Cluj, Oradea… Cam astea sunt centrele unde am avut curiozitatea sa consult site-urile universitatilor. ramane sa alegem…

 5. buna dimineata.dvs cum rezolvati problema celor 18 ore de activitate didactica cu elevii?programul zilnic este de 8 ore?sau mai mergeti si in exteriorul unitatii de invatamant?

  1. IN EXTERIORUL UNITATII NU MERG, MAI VIN ELEVI DE LA STRUCTURI IN VIZITA. STAU 8 ORE LA SCOALA. ACTIVITATEA DIDACTICA O FAC DE OBICEI IN COLABORARE CU CADRELE DIDACTICE. AM GESTIONAT ORELE ASTFEL: ORE LA DISPOZITIA CADRELOR DIDACTICE (PROPUNERI DE ACTIVITATI, COLABORARI, VIZIONARE DE FILME) – APROXIMATIV 9 ORE DIN CELE 18, 9 ORE – ACTIVITATILE MELE, IAR RESTUL TIMPULUI IL DEDIC ACTIVITATILOR DE GESTIONARE A RESURSELOR CDI SI MAI DEDIC SI TIMP CERERILOR CADRELOR DIDACTICE DE DOCUMENTARE, SUNT PROFESORI CARE NU STIU SA LUCERZE CU CALCULATORUL SAU CARE AU NEVOIE DE ANUMITE MATERIALE PE CARE IN MOD NORMAL NU SE DESCURCA SINGURI SI ATUNCI APELEAZA LA AJUTORUL MEU. DE EXEMPLU AU NEVOIE DE UN PROIECT DE LECTIE FACUT LA CALCULATOR, O PREZENATRE IN POWER POINT SAU DIPLOME PENTRU DIFERITE CONCURSURI ORGANIZATE IN SCOALA. DACA STAU SA ADUN IES MAI MULT DE 40 ORE SAPTAMANAL SI 18 DE ACTIVITATE DIDACTICA

 6. Da, asa e.stiu si eu toate acestea. dar nu imi e clar cum obtineti cele 18 ore pe saptamana.ele trebuie trecute in condica.si practic nu imi e clar cum faceti.

 7. IN CONDICA TREC LA SFARSIT, DUPA CEILALTI, LA SFARSITUL ZILEI, LA CLASA TREC ,,CDI” IAR LA ORA TREC ,,8 – 16″ SI LA LECTIE TREC ,,UTILIZAREA RESURSELOR CDI” – ATUNCI CAND VIN PROFESORII IN CDI, ,,GESTIONAREA RESURSELOR SI A FONDULUI DOCUMENTAR” – IN ZILELE IN CARE NU AM ACTIVITATI (IN ZILELE RESPECTIVE MA OCUP DE INTRODUCEREA DE CARTI IN PROGRAMUL DE CALCULATOR, MAI ARANJEZ CARTILE LA RAFT – GESTIUNE), IAR IN ZILELE CAND AM ACTIVITATILE PROPUSE DE MINE TREC SI TITLUL ACTIVITATII. MUNCA NOASTRA NU INSEAMNA NUMAI ACTIVITATILE PROPRIU ZISE CI SI PREGATIREA MATERIALELOR PENTRU ACESTEA SI A RESURSELOR NECESARE. PENTRU DETALIEREA ACTIVITATILOR AM UN REGISTRU DE ACTIVITATI IN CARE TREC DENUMIREA ACTIVITATII, DISCIPLINA SI PROFESORUL IMPLICAT, CLASA SI NUMAR DE ELEVI PARTICIPANTI, RESURSELE NECESARE, DATA SI ORA DESFASURARII. ACEST REGISTRU IL TIN CA SI COMPLETARE LA CONDICA, PENTRU DETALIEREA A CEEA CE FAC DAR SI PENTRU A INTOCMI RAPORTUL DE ACTIVITATE DE LA SFARSITUL FIECARUI SEMESTRU/AN SCOLAR. ACEST REGISTRU IL POTI CONCEPE SUB FORMA DE TABEL, PE CALCULATOR SI PRINTEZI. PENTRU A NU SE SUPRAPUNE ACTIVITATI IN CDI, IN SPATIUL DE AFISAJ AM PUS UN TABEL PENTRU PROGRAMAREA ACTIVITATILOR IN CARE ORI TREC EU ACTIVITATILE ORI SE TREC DIRECT PROFESORII.

 8. da, asa fac si eu.dar ma confrunt cu o problema.cerinta sa am 18 ore de activitate pedagogica in condica…Si oricat am explicat….

 9. PAI ATUNCI FA UN ORAR AL CDI IN ASA FEL INCAT SA ACOPERI 18 ORE CU ACTIVITATI (POTI TRECE SI EXPOZITII) SI ASA LE VEI TRECE IN CONDICA DUPA CE-S TRECUTE CLASELE. CRED CA CEI CARORA LE-AI EXPLICAT NU AU INTELES PE DEPLIN MENIREA PROFESORULUI DOCUMENTARIST SI A CDI-ULUI

 10. DE EXEMPLU:
  LUNI
  8 – 9 : ORA DE LECTURA (CLASA A 3 A)
  9 – 10 LUMEA COPIILOR – GRUPA MIJLOCIE
  10 – 11 ORA DE LECTURA – CLASA A 4 A
  11 – 12 LUMEA COPIILOR – GRUPA PREGATITOARE
  IAR LA CLASA TRECI CDI
  E GREU?

 11. IAR DACA AI ACTIVITATI DE DOCUMENTARE, FA-TI UN ORAR PERSONAL PE ZILE SI ORE PE BAZA CARUIA VEI COMPLETA SI IN CONDICA
  DE EXEMPLU
  MARTI
  8 – 9 : INTRODUCERE CARTI IN PROGRAM
  9 – 10 : ASISTENTA PENTRU PROFESORI (DOCUMENTARE DIDACTICA) – ATUNCI CAND TI-AU SOLICITAT AJUTORUL
  10 – 11 : ASISTENTA PENTRU ELEVI LA REALIZAREA DE REFERATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s