Fără categorie

Titularizare și grade didactice profesori documentariști


Multe persoane mă întreabă direct sau indirect pe blog și pe pagina de facebook a profesorilor documentariști (https://www.facebook.com/groups/201408243259751/) de titularizare sau grade didactice din perspectiva materialelor de studiu.
Eu personal am susținut concursul de titularizare în 2009, an în care subiectele s-au făcut la nivel județean și nu era desfășurată și inspecția aia de dinainte.
Materiale foarte multe nu am avut la dispoziție. La vremea respectivă am studiat regulamentul în vigoare de la acea vreme (cel din 2008), cel din 2004, împreună cu fișa postului și cea de evaluare de la acea vreme și statutul profesorului documentarist din 2004. Aceste materiale sunt utile încă DIN PERSPECTIVA CONȚINUTULUI LOR, deși NU MAI SUNT în vigoare.
Google oferă rezultate suficiente pentru a putea descărca toate regulamentele CDI existente, cu precizarea că cel din 2011 e valabil.
Apoi am mai folosit cartea Antoninei Panait și a Georgetei Bădău – Amenajarea unui CDI …, procurată de la doamna Panait la unul din cursurile susținute de dânsa.
Pe partea de psihopedagogie, respectiv metodică, am folosit literatura de specialitate existentă în biblioteca școlii unde eram în perioada respectivă (Cucoș).
La fel și pentru gradele didactice.
https://sites.google.com/site/activitaticdiarad2015/module-1-objectifs-activites-support-de-cours – de aici se pot descărca materialele folosite de doamna Georgeta Bădău la un curs susținut la CCD Arad. Sunt patru module în total.
http://pshihopedagogie.blogspot.ro/ – de aici vă puteți lua informațiile pentru partea de psihopedagogie, e un blog și e structurat pe secțiuni pentru titularizare și gradele didactice.
Din discuțiile avute cu profesori nu numai documentariști ci și de altă specialitate am înțeles că în ultimii ani subiectele la titularizare sunt formulate aiurea și sunt percepute diferit față de cei ce corectează.
Proiectele de activitate în cdi diferă de la profesor la profesor. Am văzut proiecte bune și mai puțin bune, mai elaborate sau mai puțin elaborate. Fiecare lucrează în felul său.
Pe didactic.ro, la userul laurapg veți găsi proiecte de activitate realizate de mine, dar și aici pe blog.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s